Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин пак обвини Украйна и Запада, този път за нападението в Махачкала и хаоса в Близкия изток (ВИДЕО)

30 октомври 2023, 22:49 часа
Реклама

Руският президент Владимир Путин обвини Съединените щати, че са отговорни за това, което той нарече "смъртоносен хаос".

"Когато гледаш окървавени деца, мъртви деца, как страдат жени, стари хора, как умират лекари, свиваш юмруци и сълзи напират в очите ти. Ние нямаме право да се оставим да бъдем ръководени от емоции. Трябва ясно да разберем кой наистина стои зад трагедията на хората от Близкия изток и други региони на света. Кой организира смъртоносния хаос и кой се възползва от него днес, според мен, вече стана ясно... Това са настоящите управляващи елити на САЩ и техните сателити, които са основните бенефициенти на световната нестабилност", заяви Путин в коментар по телевизията.

Още: Слуховете за смъртта на Путин: защо Кремъл ги обича?

Той заяви, че бунтовете на летището в Махачкала на 29 октомври са били провокирани чрез социалните медии, включително от Украйна, дирижирани от агенти на западните служби за сигурност. Владимир Путин говори за опити за дестабилизация и разцепление на руското общество отвън, включително с помощта на сложни технологии.

Още: Новата маса на Путин отново предизвика смях в интернет (СНИМКИ)

"На неотдавнашна среща с лидери на религиозни сдружения те говориха за опитите да се използва драматичната ситуация в Близкия изток и други регионални конфликти срещу нашата страна, срещу Русия, за да се дестабилизира и разцепи нашето мултиетническо общество. За тази цел те използват различни средства, както виждаме, лъжи, провокации и сложни технологии за психологическа и информационна агресия", каза Путин.

Още: "Магьосника от Кремъл“ разкирива най-мрачните страни от управлението на Владимир Путин

Дори позицията на ООН по конфликта в Близкия изток е подложена от САЩ на натиск и дискредитиране, заяви руският държавен глава. Путин нарече създаването на пълноправна суверенна палестинска държава ключът към разрешаването на конфликта в Близкия изток.

Още: Данилов: Смъртта на Путин няма да промени нищо, руснаците от деца са учени да мразят всички

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес