Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин: Организаторите на този бунт ще бъдат наказани с цялата сила на закона (ВИДЕО)

26 юни 2023, 22:47 часа • 5898 прочитания

"Организаторите на този бунт ще бъдат наказани с цялата сила на закона. Това е криминална дейност, която цели да се отслаби държавата". Това заяви в първото си обръщение към нацията след похода на "Вагнер" към Москва руският президент Владимир Путин.

"В страната ни има огромна външна заплаха. Бунтовниците предадоха и тези, които са привлекли на своя страна. Враговете на Русия и нацистите искаха братоубийство. Искаха руснаците да се убиват един друг. Обществото ни се разкъса", каза още Путин.

"Всеки шантаж и опит да се създаде вътрешен смут е обречен на провал", заяви в телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин. Той благодари на руснаците за тяхната издръжливост, единство и патриотизъм през последните дни, като подчерта, че всички опити за създаване на безредици са обречени на неуспех.

"Знаехме и знаем, че огромното мнозинство от бойците и командирите на групировката "Вагнер" също са патриоти на Русия, верни на своя народ и държава. Те доказаха това с храбростта си на бойното поле, освобождавайки Донбас и Новорусия. Беше направен опит те да бъдат използвани срещу своите братя по оръжие, с които заедно са се борили за страната и нейното бъдеще", каза още руският президент.

ОЩЕ: Руска държавна телевизия с тънък намек: Путин не е обещавал, че Пригожин ще е в безопасност 

"Искам да благодаря на всички служби, които застанаха на пътя на бунтовниците. Благодаря на войниците и командирите на "Вагнер", които се спряха и не тръгнаха към убийствено кръвопролитие. Те могат да се запишат в руската армия или да се завърнат при своите близки в Беларус. Обещавам ви, че ще спазя обещанието си", посочи той.

Путин благодари на беларуския президент Александър Лукашенко за ролята му в осуетяването на метежа. 

Следете развитието на войната в Украйна тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес