Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин благодари на бойците от националната гвардия, воюващи в Украйна

27 март 2022, 18:06 часа • 3524 прочитания

Президентът на Русия Владимир Путин благодари на бойците от националната гвардия, които участват в така наречената от него специална военна операция в Украйна, предаде БНР.

Във видеообръщение по случай професионалния празник на създадената преди шест години Федерална служба на войските на националната гвардия на Русия Владимир Путин заяви: „Цялата наша огромна страна с право се гордее с всеки един от вас. Искам да ви кажа благодаря. Благодаря за мъжеството и безупречната служба на Русия. За верността към отечеството, клетвата и дълга.“

Руската армия продължава настъплението си в Украйна, каза на днешния си брифинг говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков. По думите му през изминалото денонощие бойната авиация е поразила 67 военни обекта на украинска територия. Конашевков съобщи, че с високоточно далекобойно оръжие е била унищожена голяма петролна база в района на град Лвов в Западна Украйна. Освен това крилати ракети са поразили цехове на Лвовския радиоремонтен завод, където се е извършвал основен ремонт и модернизация на зенитно-ракетни комплекси “Тор” и С-125, радиолокационни станции на украинските военновъздушни сили, средства за радиолокационна борба и мерници за танкове.

Как се развива войната в Украйна - следете на живо тук.

"Също така с високоточно далекобойно оръжие с морско базиране е унищожен склад за ракети за зенитно-ракетни комплекси “С-300” и “Бук” в селището Плесецкое на 30 км югозападно от град Киев". Конашенков допълни, че през изминалата нощ руската противовъздушна отбрана е свалила 18 украински безпилотни летателни апарата.

По данни на британското министерство на отбраната Москва опитва да обсади силите на Киев в подстъпите към Донбас. Продължават и ударите по цели в гъсто населени райони. По данни на Националната полиция, цитирани от агенция УНИАН, през изминалия ден са извършени 28 артилерийски и въздушни атаки. Според директора на украинското военно разузнаване Кирило Буданов Русия се опитва да разцепи Украйна и да формира територия под свой контрол. По думите му Украйна скоро ще пристъпи към партизанска борба в окупираните територии от руските сили.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес