Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пугачова с остра реакция за атаката срещу детската болница. Украйна показа нови доказателства за руската съпричастност (СНИМКИ)

09 юли 2024, 14:46 часа • 3844 прочитания

Руската прима Алла Пугачова осъди сурово руската ракетна атака срещу най-голямата детска болница в Украйна "Охматдит". В профила си в Instagram тя написа лаконично: "БОГ е търпелив, но всичко си има ГРАНИЦА", публикувайки една от снимките на пострадало дете и майка му.

Още: Кървавият удар на Путин с детската болница в Киев: Как руските ракети стават по-успешни (ВИДЕО)

Киев официално представи доказателствата

Същевременно от Службата за сигурност на Украйна поясниха, че разполагат с нови доказателства, потвърждаващи, че Русия умишлено е ударила детската болница с ракета Х-101. В официалния им канал в Telegram са изброени част от тези доказателства:

▪ фрагмент от механизма за разгъване на крилото на ракетата Х-101;

▪ фрагмент от блока за заглушаване на ракетата Х-101;

▪ средната част на корпуса на крилатата ракета Х-101 (на снимката под отломките);

▪ обтекателя на опашното отделение и фрагмента от хидроблока на крилатата ракета Х-101;

▪ фрагменти от корпуса на двигателя на крилатата ракета Х-101 с инвентарен номер (вътрешна страна) и серийни номера (външна страна), "чиито снимки публикувахме официално вчера".

оЩЕ: Зеленски: Срещата на Моди с Путин е съкрушителен удар и огромно разочарование (СНИМКИ)

"Заключенията на експертите са категорични, че става въпрос за целенасочена атака на руснаците. Това се доказва не само от фрагментите от ракетата, открити на мястото на удара, но и от анализа на данните за траекторията на полета, естеството на щетите, както и големия брой видео и фото материали“, пишат следователите.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес