Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест срещу Путин само по чорап: Руски певец пое голата щафета (ВИДЕО)*

09 януари 2024, 06:47 часа • 7444 прочитания

След големия скандал в края на миналата година, при който редица известни фигури в руския шоубизнес се събраха на голо парти, ситуацията не се успокоява. Още един руски певец пое щафетата - солистът на групата "Щенки" Максим Тесли се появи само по чорап на сцената (чорапът беше поставен на най-стратегическото място в мъжката анатомия) и в края на изпълнението си го свали изцяло.

Протест само по чорап

Причината Тесли да излезе така пред публика е отношението на режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин към рапъра Николай Василев, известен с артистичното прозвище Васио.

Засега Васио се оказа най-строго наказаният от прословутия гол купон в московския клуб "Мутабор". Самото парти беше организирано и с мотив човешки права, макар да не беше шумно насочено против режима на Путин. Кремъл обаче видя удобен шанс на идеологическа основа да се разправи с участниците - заради ЛГБТ пропаганда: Путин жестоко се разправи със звездите от руския шоубизнес, участвали в голото парти

Наказанието на Николай Василев - 15 дни в карцера и още 10 след това, беше последвано от привикването му в мобилизационен център. Би трябвало обаче Васио да не може да влезе в руската армия заради здравословни проблеми. Максим Тесли обаче реши публично да подкрепи Васио - ВИДЕО (18+) ТУК!

Реакция

Руският депутат от Държавната дума Виталий Милонов каза, че сега, "разбира се, ще се извърши проверка". Официално има и донос по случая - до руската главна прокуратура, автор на сигнала е Виталий Бородин, твърди прокремълският телеграм канал Mash. Бородин иска наказание за Тесли за разпространяване на "ЛГБТ пропаганда": ЛГБТ общността вече е забранена в Русия, официално се счита за екстремистка

"Чудим се дали той ще направи това изпълнение в поправителна колония или ще бъде "помолен" да носи сива униформа, когато изпълнява своите хитове за затворници", коментира Милонов в интервю за "Москва говори".

* В крайна сметка Тесли получи бърза присъда от 10 дни и коментира, че "спонтанно" се решил на постъпката си и съжалява.

ОЩЕ: Скандалното голо парти, което разтресе цяла Русия - интервю по темата

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес