Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата определи действията на Лубиц като "непредумишлено убийство"

28 март 2015, 13:36 часа • 13088 прочитания

Прокурорът на Марсилия Брис Робен определи действията на втория пилот на самолет airbus A320 като „непредумишлено убийство“, Provence.

Получените улики свидетелстват за това, че Лубиц е укрил от авиокомпанията Germanwings своите здравословни проблеми. По-рано от френската прокуратура заявиха, че пилотът е заподозрян в умишлено унищожаване на самолета.

По думите на Робен действията на Лубиц представляват „спонтанно желание да унищожи този самолет“. В съответствие с юридическите норми убийството е умилено само в случаите, когато може да се говори за „съзнателно намерение да се убие“, поясни прокурорът.

По-рано бе съобщено, че роднините на жертвите от катастрофата ще получат еднократна помощ в размер на 50 хил. евро.

Airbus A320 на авиокомпания Germanwings, пътуващ от Барселона за Дюселдорф се разби в труднодостъпен район във Френски Алпи на 24 март сутринта.

В катастрофата загинаха 150 души. По данни на следователите главният пилот е излязъл от кабината за няколко минути. Когато се връща не успява да отвори вратата на кабината, която се оказва заключена отвътре.

Командирът на полета настойчиво молил втория пилот Андреас Лубиц да му отвори вратата. През това време Лубиц насочва самолета към земята по неясни засега причини.

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес