Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Продават къщи по 1 евро

08 декември 2020, 08:51 часа • 4155 прочитания

Живописното село Кастропиняно, намиращо се в южната част на Италия - в района на Молизе, близо до Адриатическо море и на 200 километра югоизточно от Рим - предлага възможност за интересна инвестиция. Цените на къщите са невероятно ниски и можете да намерите и такива, които струват само едно евроКакто във всички предишни случаи, идеята е да се заселят отново селските райони на Италия, които от десетилетия се борят с обезлюдяването. Намерението е не само да организира акцията, но и бъдещите собственици да намерят дом, който е идеален за тях и съобразен с техните нужди и желания.

„Каним всички, които искат да купят къща в Кастопиняно, да изпратят имейл и да изготвят подробен план за това, което възнамеряват да направят с къщата.“ Искат ли тя да се превърне в техния нов дом или искат да я превърнат в място за туристическо настаняване, бизнес съоръжение или нещо друго. Те също така трябва да посочат дали имат някакви специални изисквания, като например подход, достъпен за инвалидни колички. Селото е малко и е много трудно да се кара кола през тесните му улички “, казва кметът Никола Скапилати в интервю за Си Ен Ен. Той добавя, че Кастопиляно е малко тихо селце, където има само един ресторант, едно кафене, аптека и няколко апартамента за туристи.

В селото има над 100 изоставени къщи и кметът иска да насърчи дългосрочното развитие и растеж. „Не искаме нашествие на клиенти. Ние предлагаме само спокойствие, тишина, чиста природа, чист въздух, прекрасни гледки и фантастична храна. Идеален за почивка от ежедневния стрес", добави Скапилати, пише БГНЕС. В момента в селото живеят около 900 жители, а през тридесетте години на миналия век са били над 2 500. 60% от населението обаче е на възраст над 70 години. Повечето семейства са се преместили в по-големите градове след Втората световна война.

Всички заинтересовани трябва да имат предвид, че могат да купят къщата за едно евро, но трябва да заплатят и гаранция от 2 000 евро, която ги задължава да реновират напълно къщата през следващите три години. Гаранцията се връща след подновяване на имота. Скапилати изчислява, че средните разходи за ремонт ще бъдат около 30 - 40 000 евро, тъй като къщите са в доста лошо състояние. Всички заинтересовани могат да се свържат директно с кмета на Кастропиняно.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес