Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пригожин: Бойците ни вече навлизат в Ростовска област

24 юни 2023, 03:10 часа • 10703 прочитания

Евгений Пригожин обяви, че бойците на ЧВК "Вагнер" навлизат на руска територия - в Ростовска област, която граничи с Украйна. Това съобщи CNN, като уточни, че не може независимо да провери тези твърдения.

„Сега влизаме в Ростов. Подразделенията на Министерството на отбраната, или по-точно наборниците, които бяха хвърлени да блокират пътя ни, се отдръпнаха. Ние не убиваме деца, деца убива Шойгу, който хвърля необучени войници, включително наборници, във войната. Ние се бием само с професионалисти“, каза Пригожин и добави, че в момента неговите части „на всички места са пресекли държавната граница“. „Граничните полицаи излязоха да посрещнат и прегърнаха нашите бойци“, каза той.

Припомняме, че Пригожин обвини руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, че са „взели решение да унищожат частите му и са нанесли ракетен удар, избивайки хиляди бойци. Той се закани да отмъсти за загиналите. Пригожин предупреди: „Ще унищожим всичко, което ни се изпречи на пътя“. В отговор, от руската ФСБ образуваха дело по обвинение в преврат срещу него. 

Изявлението на създателя на "Вагнер" идва след като руската държавна медия ТАСС съобщи за засилено полицейско присъствие в Ростов късно в петък. Сериозна военна техника е дислоцирана и в столицата Москва.  

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес