Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При атака срещу военното летище "Енгелс": Дрон уцели най-високата сграда в Саратов (ВИДЕО)

26 август 2024, 06:40 часа • 3323 прочитания

Поредната атака с дронове, явно насочена към руско военно летище, стана факт рано тази сутрин. Този път целта е била руското военно летище в Енгелс, Саратовска област - там са базирани руски стратегически бомбардировачи Ту-95.

Първите данни показват, че атаката изглежда е неуспешна и поне два дрона или техни отломки са улучили жилищни сгради в градовете Енгелс и Саратов. Според руския опозионен информационен телеграм канал ASTRA попадението в Енгелс е на само 9 минути път от военното летище. Че има попадение там потвърждава и губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин – в официалния си канал в Телеграм: Пожар в близост до руски военен обект в Батайск, Ростовска област (ВИДЕО)

Бусаргин потвърждава и за паднали и ударили жилищна сграда отломки в град Саратов. Това, което той не казва, е, че е уцелена най-високата сграда в града - „Volga sky”. Височината на сградата е малко под 130 метра. От там до летището в Енгелс разстоянието е 12 километра. При удара са ранени четирима души, една от тях е жена, която е в кома.

Още: Три руски военни хеликоптера в пламъци, разбит руски Су-34, щети и по руски Ту-22 (ВИДЕО)*

Междувременно, в град Йошкар Ола също проехтяха силни взривове посред нощ - но няма официална информация каква е причината:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес