Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредно руско военно летище и петролна рафинерия горят след атака с дронове (ВИДЕО)

22 юли 2024, 08:24 часа • 2687 прочитания

Поредна атака с дронове на територията на Русия е станала факт тази нощ.

По първоначална информация, става въпрос за Краснодарски край - атака е имало срещу петролната рафинерия в Туапсе, както и срещу руското военно летище в Морозовск.

Че има проблеми призна и Краснодарският регионален оперативен щаб - съгласно официалната информация, паднали отломки от дрон в петролната рафинерия в Туапсе предизвикали пожар на 50 квадратни метра площ. Рафинерията вече беше принудена да преустанови работа преди време, пак след успешна атака с дронове - преработвателното съоръжение е собственост на "Роснефт": Украйна съсипа с дронове Новоросийск - най-голямото руско пристанище (ВИДЕО)

Пожар има и на военното летище в Морозовск (СНИМКА) - и там, и в рафинерията в Туапсе не за пръв път има такива проблеми и успешни украински удари: Още: Украйна заземи поне 2 руски Су-34, Русия порази система М270 (СНИМКИ и ВИДЕО)

Масирана украинска атака с дронове

Руското министерство на отбраната съобщава за свалени 47 дрона над Ростовска област тази нощ (при толкова много дронове, губернаторът Василий Голубьов написа в официалния си канал в Телеграм, че никой не пострадал, само се подпалили "сухи треви"), 8 над Краснодарски край и общо 75 прехванати дрона над територията на цяла Русия, като по-късно беше направена поправка - 80 дрона, още 5 над Астраханска област. Припомняме, че в събота сутринта друго руско военно летище се събуди в пламъци след успешна украинска атака с дронове - ОЩЕ: Руско военно летище е в пламъци след атака с дронове (ВИДЕО)

Освен това - системата на НАСА FIRMS, която отчита чрез сателитни данни топлинни петна на повърхността на планетата, засича пожар в руската военна база в Приморско-Ахтарск. Оттам редовно се изстрелват дронове "Шахед" и ракети по цели в Украйна:

Отделно, руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA съобщава и, че в Апшеронск, Краснодарски край, е имало взрив в сграда на местния пазар и 10 души са пострадали. По-късно руските власти съобщиха, че в този случай става въпрос за експлозия на газ, а пострадалите са станали 14:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес