Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредно министерство в Чечения е наследено: Племенникът на Кадиров го поема

05 юни 2024, 16:41 часа
Реклама

Племенникът на Рамзан Кадиров - Адам Черхигов - стана новият министър на транспорта, комуникациите и цифровото развитие на Чеченската република (съставна част на Руската федерация). За това съобщи самият Кадиров в своя канал в Телеграм.

„Адам е достоен член на екипа. Въпреки младата си възраст той има богат опит на ръководни позиции", написа ръководителят на Чечения.

Още: Пиян зад волана: Арестуваха чеченски министър, хора на Кадиров го освободиха след бой с полицаите (ВИДЕО)

Власт по наследство

Така поредно министерство там бива наследено. Преди това постът на министър на транспорта, комуникациите и цифровото развитие се заемаше от бащата на Черхигов - 57-годишния Рамзан. Адам Черхигов пък оглавяваше правителствената комисия на Чечения за предучилищно образование.

Майката на Адам е Зарган Кадирова, сестра на ръководителя на Чечения.

Още: Чеченец, задържан заради "Крокус", почина в ареста: Със счупен череп и гръбначен стълб?

Втори случай за няколко месеца

Това е вторият случай от края на миналата година, в който пост в Чеченската република се наследява, пише The Moscow Times. През ноември 2023 г. позицията министър на пътищата премина от баща към син - зетят на Кадиров и вицепремиер на Чечения, 42-годишният Иса Тумхаджиев, беше назначен за нов ръководител на ведомството. Той замени баща си Абубакар Тумхаджиев, който стана помощник на Кадиров.

Общо 9 от 23-те позиции в чеченското правителство се заемат от роднини на Рамзан Кадиров.

През май ръководителят на републиката назначи 18-годишния си син Ахмат за министър на физическата култура и спорта, а съпругът на четвъртата му дъщеря Табарик - 20-годишният Рамзан Висмурадов - стана министър по въпросите на младежта.

Още: Кадиров е в тежко състояние, твърди украинското разузнаване

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес