Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поразени стратегически бомбардировачи, изгорели Су-25: Щетите по 3 руски военни летища според ГУР

05 април 2024, 18:19 часа
Реклама

Най-малко 3 руски стратегически бомбардировача Ту-95МС, използвани за изстрелване на крилати ракети по Украйна, са сериозно повредени след нощната украинска мащабна атака с дронове на руска територия. Става въпрос за летището при град Енгелс, Саратовска област ("Енгелс-2"). Загинали са и седем руснаци, като е възможно сред тях да има пилоти. Това съобщава "РБК Украйна", позовавайки се на източници в Главното разузнавателно управление на Украйна (ГУР): Взрив след взрив: Дронове засипаха две от най-важните руски ВВС бази (ВИДЕО)

Освен това - в град Ейск, Краснодарски край, също са нанесени щети, според информацията от ГУР. Там са напълно изгорели два руски Су-25, убити са четирима души.

По-рано днес бяха съобщени първоначални данни и за атаката в Морозовск, която беше най-мащабна: Няколко руски военни самолети в Морозовск за скрап: Първи данни

"Нощта на 5 април стана една от най-черните за руската стратегическа авиация и авиацията им като цяло. Последствията само от тази атака ще бъдат усетени от окупаторите в дългосрочен план. Но това не е последната подобна операция, както се казва, още не сме започнали", предупреди източник от ГУР.

На излезлите засега сателитни снимки от "Енгелс" обаче не се вижда нищо забележимо:

Същото е положението и в Ейск - там има съмнение за един поразен самолет:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес