Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Попадение: Руски кораб в Севастопол гори (ВИДЕО)

21 април 2024, 10:31 часа
Реклама

Тази сутрин е извършена поредна атака срещу руски военни цели в Севастопол, Крим.

Вече има видеокадри, показващи как местните власти се мъчат да загасят пожар, вероятно на руски кораб. Снимащият твърди, че пламъците са резултат от ракетна атака.

Малко по-рано назначеният от руснаците губернатор на Севастопол призна за атака и че "на един от корабите от северната страна военните са отбили атака с противокорабна ракета (бел. ред. - първите данни са за ракета "Нептун"). Падащите отломки предизвикаха малък пожар, който бързо беше потушен". Следват подигравки - отбита, а?

ОЩЕ: Ново оръжие за Украйна от САЩ: Следващите действия на Русия - оценка (ВИДЕО)

В залива Сухарная, където се предполага, че е обстрелът, вчера са били закотвени десантен кораб от проект 775 и още един кораб - това съобщава украинският телеграм канал "Кримски вятър" на база сателитни данни от своята мониторингова група. Източник на канала обаче съобщава, че е уцелен спасителен кораб - плавателният съд "Комуна", информацията се нуждае от потвърждение. Това е най-старият кораб на руския флот и най-старият кораб в света, който е на въоръжение и изпълнява активно бойни задачи. Пуснат е в експлоатация през 1915 година: Украйна развали и Октомврийската революция за Путин: Най-старият кораб на бойно дежурство е с щети (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес