Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полша е разочарована: Няма желаещи украинци за Украинския легион

02 октомври 2024, 14:00 часа • 708 прочитания

Крайно малък е броят на доброволците, които искат да се запишат в Украинския легион, който се сформира в Полша. Това каза полският министър на отбраната Владислав Косиняк-Камиш пред Wirtualna Polska.

Създаването на този легион беше предвидено от двустранно споразумение за сигурност между Украйна и Полша, припомни министърът. Украинският легион в Полша трябваше да бъде обучен, въоръжен и подготвен за отбраната на Украйна, като полската армия отговаряше за обучението, а Киев за набирането.

"Ние сме се подготвили за това в рамките на споразумението, подписано между Полша и Украйна", "готови сме да обучаваме украински войници", заяви Косиняк-Камиш. 

Още: Френско-германската отбранителна компания KNDS откри свой клон в Киев в помощ на украинската армия

"Ние не носим отговорност за вербовката, обаче, броят на хората, които трябваше да се явят като доброволци от украинска страна, е твърде малък. Имаше големи заявления в началото, че може да се сформира дори една бригада, тоест няколко хиляди души. Това обаче не се случи", обясни той.

Полският министър добави, че Полша вече е обучила около 20 хиляди украински войници, които са изпратени на фронта в Украйна.

Още: Ген. Наев: Не общувам с брат ми, той работи за руските окупатори

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес