Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожарът в Пролетарск се разраства, достигна до града (ВИДЕО)

23 август 2024, 21:22 часа • 3744 прочитания

Пожарът от петролното депо в руския град Пролетарск започна да се разпространява към града. Огънят избухна след атака с дронове в ранните часове на 18 август и вече шести ден не може да бъде потушен от властите. 

Още: Успешна атака с дронове срещу петролна база в Ростовска област (СНИМКИ и ВИДЕО)

По данни на Министерството на извънредните ситуации, огънят е обхванал суха растителност, след което се е насочил към жилищни сгради в града. На място са изпратени 40 пожарникари с 12 единици техника. Към момента горят две жилищни сгради и една, която още е в строеж. 

Същевременно местен жител пък засне голям влак с цистерни с гориво да се движи близо до пламъците. 

Вчера сателитни снимки показаха огромни щетиГорят както дизел, така и керосин. 14 от резервоарите-цистерни са унищожени, по още 4 има частични щети, за 44 не се знае какво е положението, а 16 са непокътнати. 

По данни отпреди ден, на място край петролното депо има 600 пожарни, на помощ са се притекли и 3 самолета "Ил-76". Най-малко 42-ма пожарникари вече бяха ранени в борбата с пламъците, като 15 са в критично състояние в болница. Голямата опасност е, че има постоянни взривове, заради наличието на керосин. А кметът на Пролетарск обясняваше по-рано през деня как ситуацията е "новото нормално", постоянно се мерело за вредни вещества във въздуха и нямало такова превишение, че да се налага евакуация:

Още: След 4 дни неуспешна борба с пожара в петролната база Русия викна на помощ свещеници (СНИМКИ)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес