Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подпалиха руски самолет, превозващ висшите служители на военното министерство (ВИДЕО)

14 октомври 2024, 09:10 часа • 2807 прочитания

Руски военнотранспортен самолет Ту-134 е бил подпален на военно летище в Оренбургска област през нощта на 13 октомври, съобщи украинското военно разузнаване (ГУР).

За какво се използва Ту-134?

„Такива съветски самолети се използват по-специално за транспортиране на ръководството на руското министерство на отбраната“, обясниха от агенцията.

Според ГУР самолетът, който е принадлежал на 117-и военнотранспортен авиационен полк на руските въоръжени сили, е изгорял на летище "Оренбург-2". От разузнаването споделиха и кадри, показващи пожара. Не се добавят подробности как е бил подпален самолетът. ГУР не поема официално отговорност за случилото се.

„Всяко престъпление срещу украинския народ ще бъде надлежно наказано“, добавят от агенцията.

Още: Руски учебно-тренировъчен самолет Як-130 се разби в Калмикия

Още случаи

Украинските отбранителни сили редовно нанасят удари по руски военни обекти, включително летища. Наскоро авиобаза "Ханская" в Адигея, Краснодарския край, беше атакувана от украински дронове. По време на атаката на летището са били разположени 12 Су-34, два Diamond DA42, 37 L-39, четири Су-35С и два Ми-8. Там е имало общо 57 бойни и учебни самолета и хеликоптера. Колко от тях са били унищожени или повредени, все още се установява. Но вече е известно, че на летището е имало мащабен пожар и взривове: На поразеното руско военно летище "Ханская" имало 57 самолета (ВИДЕО).

На 3 октомври украински безпилотни самолети атакуваха военното летище в Борисоглебск в руската Воронежка област. След това там бяха регистрирани четири огневи центъра: Пак куп пожари в района на руско военно летище - атака с дронове срещу Борисоглебск (ВИДЕО).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес