Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подкупи за гласове се вихриха в Новосибирск за партия, подкрепила Путин за президент (ВИДЕО)

07 септември 2024, 07:55 часа • 2914 прочитания

Подкупи за гласове се вихриха в Новосибирск в подкрепа за "Справедлива Русия". На независим кандидат бяха предложени 500 рубли, за да гласува за свой конкурент, който е подкрепен от лявоцентристката социалдемократическа политическа партия в Русия, информира ASTRA

"Справедлива Русия - За истината" подкрепи кандидатурата на диктатора Владимир Путин за президент през декември 2023 г. Тази година той си осигури пореден мандат на избори, считани от независими анализатори и експерти за нечестни.

Още: В Новосибирск искат извънредно положение заради липсата на отопление (СНИМКИ и ВИДЕО)

Схемата за купуване на гласове

В първия ден от гласуването на тридневните избори кандидатът за градския съвет на Новосибирск Андрей Сивенок разказа как е хванал конкурент, използващ купуване на гласове. "Отидох в избирателната секция в училище № 190 на ул. Иванова, 36. Днес нашият наблюдател не можа да дойде там, затова реших сам да проверя как вървят нещата там. Когато излизах от двора на училището, срещнах две момчета, единият беше клекнал. Попитаха дали имам 16 години и ме помолиха да гласувам на изборите“, обясни Сивенок. 

Мъжете предложили на Сивенок да гласува за неговата конкурентка Елизавета Лидер. Тя също се кандидатира като самономиниран кандидат, но, както отбелязват новосибирските медии, Лидер е подкрепена от депутата от Държавната дума Александър Аксененко от партията „Справедлива Русия“.

Още: Задържаха сенатор от партията на Путин, обвинен е в организиране на убийство (ВИДЕО)

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес