Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По заръка на Мицкоски: Сръбски полицаи патрулират в Охрид

20 август 2024, 16:55 часа • 1366 прочитания

Сръбски полицейски патрули действат в Охрид, предаде БГНЕС.

Съвместните сръбско-македонски патрули бяха договорени през юли в Белград между министрите на вътрешните работи на Северна Македония и Сърбия Панче Тошковски и Ивица Дачич.

Сръбският министър тогава подчерта, че практиката, която се прилага за първи път между Белград и Скопие, е от "взаимен интерес".

"Имаме такъв тип сътрудничество с Хърватия и Черна гора, искахме да приложим същото с Босна и Херцеговина, но всичко бива политизирано. Разбрахме, че ще направим това със Северна Македония", заяви Дачич на 26 юли.

Още: Москва похвали Вучич: Предотвратил цветна революция в Сърбия

Тошковски, част от кабинета на Християн Мицкоски, посочи, че македонското и сръбското МВР ще работят заедно и по два учебни центъра за "обмяна на опит и знания".

"Имаме силно полицейско сътрудничество като две съседни държави, но искаме да го подобрим, за да можем да си сътрудничим още по-добре на ниво полицейски служби. За нас е изключително важно да работим заедно срещу престъпните групи, за да се справим с организираната и транснационална престъпност, която имаме тук", каза македонският вътрешен министър.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес