Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пленен кадировец се оплака, че са го изпратили на фронта без панталони и обувки (ВИДЕО)

18 юли 2023, 16:53 часа • 3959 прочитания

Видео с пленен на фронта руснак, воювал в специалното подразделение "Ахмат" (което след подписването на договора с руското военно министерство вече е част от Росгвардия), който описва куриозни подробности за изпращането си във военната част, сподели командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал Александър Сирски в канала си в Telegram. 

Във видеото военнопленникът на име Сергей Медведник, разказва, че е родом от Астраханска област и се е записал като доброволец във войната, защото финансовата ситуация в семейството му била тежка. Посъветван от свой познат той подписал договор като „стрелец на стрелкова рота на стрелкови батальон“ като смятал, че няма да се бие, а ще служи "в щаба". Обещали му в "Ахмат" да получи отделна длъжност. Когато бил изпратен на фронтовата линия, по думите му, се предал при първа възможност.

ОЩЕ: Кадировците са безполезни като войници: Украинска оценка след поражение на чеченците (ВИДЕО) 

Медведник се оплаква, че не е преминал през никакво обучение и не му е била осигурена екипировка. Друг военен, който се уволнявал, му дал своите панталони и обувки. "Не дават униформа, няма обучение", казва той и добавя, че все пак е получил каска, автомат и аптечка, но когато го ранили, дори не могъл да си сложи турникет.

ОЩЕ: 50 руски мобилизирани отказаха да тръгнат в атака с пияния си командир, заплашват ги с разстрел (ВИДЕО) 

„Провървяло му е, просто са го пленили“, коментира ситуацията генерал Сирски.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес