Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Парадокс: Повечето одобряващи Путин руснаци искат точно обратното на неговите действия

23 октомври 2024, 10:43 часа • 820 прочитания

Проучване, направено в Русия от независимия изследователски проект "Хроники", е показало интересни резултати. Мнозинството от руснаците, които твърдят, че одобряват действията на Владимир Путин, всъщност искат "неща, които са напълно противоположни на действителните действия" на държавния си глава, а именно мир с Украйна и приятелство със Запада. Това съобщиха "Настоящее время" и "Медуза", добавяйки, че разполагат с данните от изследването.

"Като цяло одобрявате или не одобрявате дейността на Владимир Путин като президент на Русия?" е въпросът, на който 78% от анкетираните са отговорили положително. От тях 83% са за това правителството да съсредоточи основните си усилия върху вътрешните социални и икономически проблеми, 61% са за сключване на мирен договор с Украйна с взаимни отстъпки, 43% са за възстановяване на отношенията със Запада. Мобилизация на мъжете за участие във войната срещу Украйна искат 25%.

Сред тези, които не одобряват действията на Путин, 79% искат сключване на мирен договор с Украйна с взаимни отстъпки, 90% искат възстановяване на отношенията със западните страни, 92% искат концентриране на усилията на правителството върху вътрешната политика, а 13% искат мобилизация.

Още: Украйна чака севернокорейците, ново проучване показа руска психоза за Путин (ОБЗОР - ВИДЕО)

Проучването е направено по телефона между 10 и 17 септември 2024 г. и в него са участвали 800 руснаци на възраст над 18 години, допустимата грешка е 3,45%.

Трябва да се има предвид, че в Русия има строга цензура и репресии срещу несъгласните с путинската политика. Затова много респонденти се страхуват от преследване и отказват да отговорят честно на чувствителни въпроси и резултатите от изследванията винаги са изместени в посока подкрепа на властите.

60% от украинците смятат, че основната цел на Русия е геноцид и унищожаване на украинската нация

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес