Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак стрелба в Славянск, няма данни за жертви

06 май 2014, 15:14 часа • 12006 прочитания

Изстрели от автомат са били чути днес в центъра на източния украински град Славянск, предаде РИА Новости. Няколко залпа са проехтели в района на щаба на поддръжниците на федерализацията на Украйна. Активистите потвърдиха информацията и заявиха, че сега се изяснява каква е причина за стрелбата. До момета няма данни за пострадали хора.

Депутатът от партия "Баткивщина" Александр Бригинец пък съобщи, че Върховната рада не е подкрепила идеята за провеждане на референдум на 25 май, предаде електронното издание Коментарии. "Той трябва да се проведе, но не по време на война и не под дулото на автомата", заяви депутатът.

В същото време министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че режимът в Украйна трябва да оттегли армията и да отмени заповедта за използването й срещу народа. Първият дипломат от Москва е на посещение във Виена.

"Женевското изявление започва с думите: "Не трябва да има никакво насилие". Как да стане това? Вероятно трябва да се изтегли армията, да се отмени заповедта за използване на армията срещу народа", каза Лавров.

Властите в Киев пък не планират масови шествия и военен парад на 9 май, поради опасения от провокации, предаде телевизия ТСН. От кметството на украинската столица съобщиха, че се ограничава полагането на цветя, почитането паметта на загиналите, угощаването на ветерани от войната с войнишка каша и концертната програма. Организаторите се опасяват от тържествата да не се възползват проруски провокатори.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес