Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак подигравка с паметника на Пригожин в Санкт Петербург

22 юли 2024, 16:38 часа • 2433 прочитания

Само 2 дни по-късно паметникът на руския олигарх Евгений Пригожин, който създаде ЧВК "Вагнер", вдигна бунт срещу руския диктатор Владимир Путин с официално основание лоша работа на бившия руски военен министър Сергей Шойгу и загина в самолетна катастрофа, отново е бил поруган: Поругаха паметника на Пригожин - с бяла боя и вибратор в ръка (ВИДЕО)

Бюстът се намира в Санкт Петербург, а този път на него били залепени три плаката, като на единия било изписано "Петел", според руския опозиционен информационен телеграм канал ASTRA. Петел е жаргон в руския затворнически живот - хората на най-ниско ниво в "хранителната верига" на руските затвори, научете: Затворническият закон: Мрачното настояще и бъдеще на руската армия и руското общество

Ден преди това пазач на Пороховското гробище се свърза с руската милиция със сигнал, че е заловил 36-годишен мъж родом от Воронежска област. Срещу задържания е съставен акт за публично появяване в нетрезво състояние, а полицията е образувала производство и за оскверняване на гроб, пише руското издание "Фонтанка", което отразява новини предимно от Санкт Петербург.

Бронзовият паметник на Евгений Пригожин на Пороховското гробище в Санкт Петербург беше открит на 1 юни 2024 г. - рождения ден на основателя на ЧВК "Вагнер". В близост до гроба има монтирани множество камери за видеонаблюдение. Изданието 47news пише, че цената на паметника на Пригожин е около 10 милиона рубли.

Още: Година от бунта на Пригожин: Къде са вагнеровците и служат ли вярно на Путин?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес