Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак молби към Путин: Помогни, дай ни вода (ВИДЕО)

23 юли 2024, 06:41 часа • 1609 прочитания

"Просто ще умрем от липса на вода: и добитък, и хора" - такова видеопослание отправиха жители на Ставрополския край към издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. Посланието е поредното от битов характер след броженията заради проблемите с тока в Южна Русия, които стигнаха до сериозни протести: Взривове "късо съединение": Пореден град в Русия е без ток и вода (ВИДЕО)

Пред камера хората са категорични - няма вода, няма водоснабдяване, защото няма пари за това. Само в последната засега масирана руска ракетна атака срещу Украйна, при която бяха поразени детската болница "Охматдит" и родилния дом "Клиника Изида" в Киев Русия изстреля ракети на стойност 232 млн. долара по оценка на Forbes: Шокиран от атаката по "Охматдит": Руски пилот издал на украинците 30 военни командири

Къде точно са проблемите с водата

Посланието към Путин е от жители на няколко села в района на Апанасенковски. Птиците ни измряха, добитъкът също скоро ще умре, защото няма вода, а хората няма с какво да къпят децата си или да си перат дрехите. И още - по думите им, в района се пуска вода, но тя е прекалено мътна, мирише на хлор и белина. "Осигуряват само 200 литра техническа вода, която не е достатъчна дори за домакинството", оплакват се хората. Те казват, че местният оператор "Водоканал" им заявил следното - "няма пари" за възстановяване на водоснабдяването. И обещание - вода ще има през 2025 година.

"Доставяме на държавата мляко и месо. Какво получаваме в замяна? Не можем да си купим вода. Бутилка от 5 литра струва 120 рубли (около 1,30 долара). Децата се разхождат мръсни и некъпани. Вече нямаме сили, нервите ни са на ръба", посочиха хората, които поискаха от Путин пари за възстановяване на водоподаването.

След публикуването на призива към Путин местната администрация съобщи, че уж са възстановили водоснабдяването в селата. Местни жители обаче пишат в чатове в Телеграм, че това не е така.

Още: Модно ревю с Путин, Байдън, Тръмп и Ким Чен Ун: Изкуственият интелект показа ВИДЕО как ще изглеждат на подиума

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес