Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ответен удар: Макрон атакуван заради натиска над Болсонаро

26 август 2019, 12:05 часа • 4110 прочитания

Ответен удар срещу президентът на Франция Еманюел Макрон. След като той няколко дни насочи вниманието си в социалните мрежи и официални изказвания към пожарите в горите в Амазония и действията на бразилския президент Жаир Болсонаро, днес беше атакуван - с нападки и подигравки в социалните мрежи.

Министърът на образованието на Бразилия Абрахам Вайнтрауб коментира, че Макрон не е на нивото на този дебат.

„Той е опортюнистичен кретен, който търси подкрепа от страна на френското аграрно лоби”, написа министърът, след като стана ясно, че  Макрон няма да подпише договорът за свободна търговия ЕС-МЕРКОСУР.

Вайнтрауб твърди, че Франция е държава на крайностите – „Там са родени Декарт и Пастьор, но и колаборационистите с нацистите от Втората световна война.”

„Французите си избраха президент без характер”, смята Вайнтрауб, наричайки Макрон „кретен”.

Синът на президента Болсонаро Едуардо, който е настоящ депутат и бъдещ посланик на Бразилия в САЩ, публикува в Туитър видео от протестите на „жълтите жилетки” във Франция с текст „Макрон е идиот”.

Писателят Олаво де Карвало, който живее в САЩ и е смятан за „гуру” на Жаир Болсонаро, също нападна Макрон, изписвайки името му „Макрокон” (от Macron и con), което на френски означава „глупак”.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес