Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оттеглянето на Байдън е черен ден за Зеленски: Руски официални лица

21 юли 2024, 22:23 часа • 4458 прочитания

След като 81-годишният действащ американски президент Джо Байдън обяви, че се отказва от участието си в следващите избори, насрочени през ноември, светкавично последваха реакции от страна на руски официални лица.

Така например, руският сенатор и член на партията на Путин "Единна Русия" Владимир Джабаров заяви не без задоволство, че решението на Байдън да се оттегли е "черен ден за Зеленски и Европа". Коментарът си той направи пред контролираната от Кремъл руска агенция РИА Новости:

Още: Блинкен: Украйна ще може да устои, дори ако Тръмп ограничи помощта на САЩ

Същевременно пък председателят на Държавната дума (долната камара на руския парламент) Вячеслав Володин заяви, че трябва да се потърси отговорност от Байдън за избухването на "конфликта" в Украйна, "унищожаването на икономиките на европейските страни и политиката на санкции срещу Руската федерация и други страни". Володин също е цитиран от РИА Новости - медията има забрана да излъчва и работи в ЕС, освен ако не става въпрос да събира данни за проучвания. А Володин не за пръв път говори смехотворно, един от по-скорошните беше заради Алексей Навални: Володин обвини Вашингтон, Брюксел и Лондон за смъртта на Навални

Още: Тръмп предупреди да не вярваме на "фалшивите новини", че победата му ще е изгодна за Русия: Офисът на Зеленски (ВИДЕО)

ОЩЕ: "Тези негодници": Председателят на Държавната дума поиска да се отнеме имуществото на напусналите Русия

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес