Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха тялото на 18-годишната Хана Линч от потъналата яхта край Сицилия

23 август 2024, 14:25 часа • 1645 прочитания

Водолазите са открили шесто тяло от потъналата луксозна яхта край Сицилия. Предполага се, че то е на 18-годишната Хана Линч.

Хана е последната от изчезналите след потъването на яхтата по-рано тази седмица. Тялото на нейния баща, технологичния предприемач Майк Линч, и още петима души вече бяха извадени на брега след потъването на луксозната яхта Bayesian, която се преобърна по време на буря край италианското рибарско селище Портичело, източно от Палермо.

ОЩЕ: Подновиха издирването на изчезналите от потъналата яхта в Сицилия

От 22 пътници и екипаж на борда 15 души оцеляха при потъването, включително едногодишно дете и майката на Хана, Анджела Бакарес.

Председателят на банката "Morgan Stanley" Джонатан Блумър, съпругата му Джуди Блумър, адвокатът от "Clifford Chance" Крис Морвило, съпругата му Неда Морвило и готвачът на лодката Рекалдо Томас са останалите загинали при потъването.

Спасителите описват операцията, която продължава от понеделник, като „сложна“, като водолазите са ограничени до 12-минутни смени под вода.

ОЩЕ: Откриха пет тела в потъналата край Сицилия луксозна яхта

Решението дали потъналата яхта да бъде извадена от морското дъно „не е на дневен ред“, но ще бъде взето в бъдеще, заяви говорителят на италианската брегова охрана. Според водолазите от екипа за търсене и спасяване корабът е бил „практически непокътнат“ на морското дъно. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес