Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отговор за Харков: Обстрел и жертви в Белгород (ВИДЕО)

30 август 2024, 22:32 часа • 4525 прочитания

Актуализирана е информацията за последствията от въздушно нападение с ракетна система "Вампир" на Въоръжените сили на Украйна над град Белгород и Белгородска област. Жертвите се увеличиха до 5. Това съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в своя канал в Телеграм.

"Една жена и четирима мъже загинаха от раните си място преди пристигането на линейката. Изказвам искрените си съболезнования на семействата и приятелите на жертвите, въпреки че разбирам, че никакви думи не могат да утешат такава скръб...", пише Гладков.

Той описва и щетите, които руснаците понесоха след украинската атака, която ВСУ предприеха в отговор на руското нападение над Харков по-рано днес, при което загинаха 6 цивилни и бяха ранени още 59 по настоящите официални данни.

Още: Руснаците засипаха Харков с авиобомби КАБ, убиха момиченце на детска площадка (ВИДЕО)

"Ранени са 37 цивилни, включително 6 деца. 7 възрастни и 3 деца са в тежко състояние. Всички пострадали са откарани в лечебни заведения в Белгород. Оказва се необходимото съдействие. В града са изпочупени покриви и прозорци на две жилищни сгради, а на друга жилищна сграда са повредени стъклата. Освен това са повредени остъкления и фасади в два социални обекта и два търговски обекта. От осколки са пострадали и 9 коли. Запалиха се сухи треви в покрайнините на града - пожарът е потушен", посочва областният управител.

В Белгородска област в село Дубовое са повредени 13 автомобила в близост до търговски център. Също така в резултат на преки попадения са се запалили 2 къщи, лек автомобил и гараж - екипи на пожарната са потушили своевременно пожарите. В селото има повредени покриви и изпочупени прозорци в една жилищна сграда и 5 частни жилищни сгради.

В село Новосадово екипи на пожарната са потушили пожар от сухи треви. Информацията за последствията от въздушното нападение се изяснява. На място работят оперативни служби, специалисти от строителни организации, администрации и управляващи компании, посочва още губернаторът.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес