Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Орбан пристигна на двудневно посещение в Северна Македония

26 септември 2024, 20:33 часа • 753 прочитания

Унгарският министър-председател Виктор Орбан пристигна в Охрид, където на 27 септември ще се срещне с македонския си колега Християн Мицкоски. Орбан е пристигнал с голяма делегация, включваща 10 министри, предаде БГНЕС.

Още: Орбан се среща с Мицкоски на четири очи във вилата му в Охрид

„Гордея се с възможността за укрепване на сътрудничеството между двете ни държави. Вярваме, че това посещение ще отвори нови възможности за икономически и културен обмен и ще укрепи нашето приятелство“, написа Мицкоски в своя профил във Facebook, след като посрещна унгарския лидер на летището, предаде БГНЕС.

В рамките на двудневното посещение е предвидена разходка в Охрид, посещение на църквата „Богородица Перивлепта“, Античния театър и манастирския комплекс „Свети Наум“. Очаква се Мицкоски и Орбан да положат цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий в Охрид.

Още: Унгарският премиер Орбан започна да отслабва по "руския метод"

БГНЕС припомня, че на 17 септември парламентът на Северна Македония одобри закон за взимане на заем от половин милиард евро от унгарското правителство. Средствата само на хартия идват от Будапеща. Всъщност парите са част от 1 млрд. евро, отпуснати на Унгария от консорциум от китайски банки по-рано тази година, доказа разследване на Vsquare. Будапеща се оказва само посредник. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес