Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Орбан: Невероятно е, че се срещнах с Путин, той управлява цяла империя (ВИДЕО)

07 юли 2024, 18:34 часа • 2286 прочитания

Помолен да сподели впечатленията си от срещата си с Владимир Путин, когото той посети в Москва на 5 юли, унгарският премиер Виктор Орбан я определи като "специална".

"Човекът, който командва 6500 ядрени бойни глави"

Журналистът Роджър Кьопел, главен редактор на швейцарския Die Weltwoche, попита Орбан какво е чувството да разговаряш с човека, който командва 6500 ядрени бойни глави, а Орбан отговори, че усещането е особено.

"Можете да си представите какво контролира той. Споменахте ядрените бойни глави, но има също и територия, хора, огромни природни ресурси - това е истинска империя. Един човек, който управлява истинска империя“, каза Орбан.

Още: Кремъл след срещата Орбан-Путин: Няма прогрес към начало на мирни преговори (ВИДЕО)

Орбан иска мир, но вместо да се опита да спре агресора предлага на жертвата да се предаде

"Какво бихте казали на хората, които ви критикуват, че сте приятел на Путин", поиска още да знае журналистът. Орбан отговори: "Аз съм също така приятел на унгарците и приятел на мира, това е много важно. Причината, поради която водя преговори с Путин, е, че търся най-краткия и бърз път как да се спре тази война и да се постигне мир."

Интересното е, че унгарският премиер не поясни защо тогава, търсейки най-бързия път за прекратяване на войната, не предложи на Путин просто да изведе войските си от територията на Украйна, вместо да предлага на украинския президент Зеленски "да спре огъня", за да ускори мирните преговори. Орбан за предложението към Зеленски за "прекратяване на огъня": Не му хареса много

Как би описал Путин? На този въпрос Орбан отговори, че на първо място преговорите с Путин винаги преминават "в добро настроение", и на второ - че той е много рационален човек, хладнокръвен, сдържан и предпазлив.

Освен това Орбан добави, че следващата седмица е възможно да има още "подобни неочаквани срещи", но не уточни с кого.

Още: Орбан пусна драматичен музикален ВИДЕОКЛИП за посещението си при Путин

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес