Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият премиер на Франция с първо назначение в кабинета

06 септември 2024, 13:58 часа • 1171 прочитания

Новият министър-председател на Франция Мишел Барние направи първото назначение в своя кабинет, предава френския уважаван всекидневник Le Monde.

Кого назначи?

Барние подписа указ за назначаването на Нолвен Шуфо за ръководител на мисията на министър-председателя. Мярка, която бележи голяма приемственост, тъй като Нолуен Шуфо вече отговаряше за мисията в Матиньон с Габриел Атал, както преди с Едуар Филип, след това с Жан Кастекс и Елизабет Борн.

Тя вече е заемала този тип длъжност по време на президентството на Франсоа Оланд, с Мануел Валс и след това с Бернар Казньов.

По-рано в кариерата си Шуво е особено отговорна за управлението на чувствителна информация в кабинета на генералния директор на националната полиция.

Дискусиите на Барние с партиите

"Дискусиите с политическите сили вървят "много добре", те са "пълни с енергия", заяви новият премиер Мишел Барние пред Агенция Франс Прес по обяд в петък след среща с републиканските лидери. Той се срещна по-специално с Габриел Атал, Лоран Вокиез, Бруно Ретайло и Жерар Ларше тази сутрин. ОЩЕ: Кой е Мишел Барние - човекът, който трябва да извади Франция от политическата криза?

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес