Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новата лъжа на Путин: Ако има мир, Зеленски вече няма да е президент (ВИДЕО)

02 септември 2024, 13:00 часа • 1408 прочитания

Ако има мир, сегашните управляващи в Украйна (разбирай Володимир Зеленски) ще трябва да отменят военното положение и да проведат веднага президентски избори, а те не са готови за това. Шансовете да бъдат преизбрани са малки. С тези "сладки приказки" издирваният за систематично отвличане на украински деца от Международния наказателен съд в Хага руски диктатор Владимир Путин напълни главите на руски ученици по време на среща в Тула.

Логиката на Путин: Сатаната ще ѝ завиди

Според руския диктатор фактът, че в Украйна има военно положение, защото Русия я е нападнала, не пречи да се проведат президентски избори (мандатът на Зеленски изтече в края на пролетта на 2024 година, но военното положение не позволява избори - друг е въпросът какво е общественото одобрение за Зеленски, от началото на войната то не е падало под 60% според местни проучвания). Било нарушение на украинската конституция да не се правят избори, твърди Путин, но не цитира кои точно текстове на основния закон в Украйна позволяват да се правят избори докато страната е във война. Всъщност още от времето на Майдана Путин признава за валидна старата конституция на Украйна, която даваше по-голяма власт на протежето му Виктор Янукович, припомнете си: "Превратът на Майдана": Между пряка демокрация, "киевска клика" и "мръсна война"

Путин пее и друга стара опорка – как Украйна не спазвала Минските споразумения и се готвела за военна операция в Донбас, но Русия я е изпреварила. Тази опорка започна да се налага, след като опорката за "денацификация" не се оказа чак толкова успешна: Путин се отказва от "денацификация": Руснаците не разбират какво е това

Колкото до Минските споразумения – паметно е как лично Владислав Сурков, сивият кардинал на Путин, изрично заяви и то пред руски политолог в блиц интервю, че Кремъл никога не е действал за това споразуменията да работят: Не искахме Минските споразумения да работят: Сивият кардинал на Путин го призна

И обещания за "провинцията"

Путин даде и друго обещание – как руската армия правила всичко възможно да се нормализират в тези региони - т.е. като Курска област:

И пример какво значи всичко "възможно" - миналата седмица руската армия срина с управляема авиационна бомба т.нар. Леден дворец в окупирания от украинската армия руски град Суджа, Курска област, защото си мислеше, че там има украински войници:

Същевременно Путин увери, че украинската операция "Курск" не успяла да отклони руската армия от настъплението ѝ в Донбас. "Отдавна не сме имали такъв темп на настъпление в Донбас - по 200-300 метра", каза той и после заговори за "квадратни километри":

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес