Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Намерени са телата на пилотите на сваления А-50 (ВИДЕО)

15 януари 2024, 17:11 часа • 14412 прочитания

Останките на руските пилоти на сваления самолет А-50 са открити край окупирания Бердянск в Запорожка област на Украйна, където замръзналите им тела лежат в снега. Това съобщава журналистът Андрий Цаплиенко в Telegram, позовавайки се на независими източници и качвайки и съответното видео (впоследствие той изтри публикацията).

Той добавя, че има информация от независими източници, че на борда на самолета е бил заместник-командирът на далечната авиация на Въздушно-космическите сили на Руската федерация генерал-майор Олег Владимирович Пчела. Според информации в интернет той е бил командир на 22-ра гвардейска тежкобомбардировъчна авиационна дивизия, базирана на летище Енгелс в Саратовска област в Русия.

ОЩЕ: Към небитието: Последно ВИДЕО и СНИМКА на свалените супер скъпи руски самолети

За смъртта на пилотите на самолета пише и руският военен канал Fightbomber:  "Трагедията винаги си е трагедия. Особено когато е от такъв мащаб. ... Едва ли ще разберем кой е виновен за смъртта на пилотите". Каналът отбелязва, че на въпросите би трябвало да отговорят в руското Министерство на отбраната.

Много емоционален пост има и от командира на украинските ВВС Микола Олещук, който написа в Телеграм "Това ви е за Днипро! Горете в Ада!"

телеграм

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес