Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На фронта: Зеленски запозна воюващите в Донецка област с новия командващ Обединените сили (ВИДЕО)

26 юни 2024, 11:08 часа

Украинският президент Володимир Зеленски отново посети фронтовата линия, за да се запознае отблизо със ситуацията - този път в Донецка област. 

Реклама

Още: Обвинения: Украйна ползва мобилизацията за разправа с критици. Армия "Дронове" е в сила (ВИДЕО)

Запознал е войниците с новия генерал

Лидерът на Украйна е бил там "заедно с нашите войници, заедно с главнокомандващия (ген. Олександър) Сирски и новия командващ на Обединените сили генерал (Андрий) Гнатов". "Днес официално представих Андрий Гнатов на всички отговорни за отбраната в Донецка област. Те изслушаха доклади директно от позициите", посочи Зеленски.

Припомняме, че той назначи генерал Гнатов, след като освободи генерал-лейтенант Юрий Содол: "Убил е повече украински военни, отколкото всеки руски генерал": Защо Зеленски смени генерал-лейтенант Содол?

"Радвам се, че лично видях и благодарих на нашата 110-а бригада и 47-а бригада - абсолютно героични, дейни момчета. Благодарих и на нашите бойни медици", допълни президентът.

Зеленски загатна за нови рокади

"Тук, в Донецка област, проведох среща по въпросите на сигурността и подкрепата за хората - подробна среща. Имаше много въпроси. Има много въпроси, свързани с подкрепата на живота - вода, социални въпроси, евакуация, помощ за отбраната и възстановяване на жилищата.

Още: Зеленски: Очакваме с нетърпение още заповеди за арест

И ще има отделен разговор в Киев, по-специално с държавните служители, които трябва да бъдат тук и на други места в близост до фронта - в общностите, където има трудности, където хората се нуждаят от незабавни решения. Решения, които не се виждат от Киев. И аз бях изненадан, че някои съответни правителствени служители не са били тук от шест месеца или повече. Ще направя съответните изводи за тях", намекна за евентуални нови смени Зеленски, без да дава повече подробности.

Още: Край фронта в Донецк е опасно: Руски ракети разрушиха къщи в Покровск (СНИМКИ)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес