Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На фона на куп свои изпепелени танкове и БТР-и: Русия се хвали с четвърти отстранен "Ейбрамс" (ВИДЕО)

11 март 2024, 20:51 часа • 6194 прочитания

Руското военно министерство официално се похвали с четвърти отстранен американски танк "Ейбрамс" - отново недалеч от село Бердичи, което е основна точка в новата украинска отбранителна линия на запад от Авдеевка: Украинските победи, които тровят живота на Путин (ВИДЕО)

Интересното в случая е, че хвалбите са как танкът е унищожен, но от показаното видео се вижда, че машината е непокътната и че войник се снима пред нея. М1А1 "Ейбрамс" е известен с огромното си тегло – над 61 тона, както и почти 8 метра дължина на каросерията тоест това е машина, която е изключително трудна за изтегляне: 

Още: Forbes: Жертвайки 3 танка "Ейбрамс", Украйна удържа отвъд Авдеевка (ВИДЕО)

На фона на тези хвалби обаче излязоха поредни геолокализирани видеокадри за тотално унищожение на руска тежка военна техника в направлението на запад от Авдеевка (руснаците го наричат Покровско, град Покровск е на 40-тина километра на запад от Авдеевка). Става въпрос за поне 9 бронирани машини:

Украински военен ас загина в бой

Появиха се и видеокадри, за които се предполага, че показват свалянето на украинския майор Андрий Такченко. Според известните сведения, неговият МиГ-29 е бил ударен от ракета R-37M, изстреляна от руски изтребител Су-35. За смъртта на Ткаченко вече беше официално съобщено.

Още: Украйна изпепели цял склад руски танкове и БТР-и и обяви старт на производство на своя гаубица (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес