Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Мъртъв поглед в небитието": Свещеник не харесва очите на папа Франциск

03 януари 2024, 14:45 часа
Реклама

Свещеник от Тоскана обсипа с обиди папа Франциск в новогодишно обръщение, съобщи "Гардиън", цитиран от БГНЕС.

Става въпрос за отец Рамон Гуидети, който произнесе речта си пред паството в църквата "Свети Раниери" в Гуастиче. Тя беше по повод първата годишнина от смъртта на предшественика на Франциск, Бенедикт XVI.

Не харесва очите на папата

Гуидети нарече аржентинския понтифик, с предишно име Хорхе Марио Берголио - просто "г-н Берголио", преди да го опише като "йезуитски масон, свързан със световните сили, антипапа узурпатор".

Гуидети продължи да разказва, че Франциск имал "мъртъв поглед в небитието". ОЩЕ: Оргия на полски свещеници доведе стриптизьор до припадък

Последва наказание

Отлъчването му от църквата дойде бързо. Веднага беше издаден декрет, в който се казва, че Гуидети е "извършил публично акт от схизматично естество".

Епископът на Ливорно нареди провинилият се да бъде отстранен от длъжността енорийски свещеник и предупреди другите "да не участват в никакви негови церемонии или други култови практики", тъй като това ще доведе до "много сериозно наказание".

Отлъченият е горд със себе си

Гуидети, който е известен в селото с предишни антифранцискални изказвания, заяви, че се гордее, че е отлъчен, и добави, че това е "знак на гордост да бъдеш извън тази църква, която е тирания". ОЩЕ: Папата наказа кардинал, ето какво му отне

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес