Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Москва иска да получи от Пхенян ракетни системи за залпов огън: Комитетът по отбрана на Държавната дума

19 юни 2024, 21:36 часа

Русия иска да получи реактивни системи за залпов огън от Северна Корея. Това каза Алексей Журавльов, първи заместник-председател на Комитета по отбрана на Държавната дума и председател на партия "Родина". Според него, това включва 107-мм системи "Тип-75" и севернокорейския вариант на чехословашките RM-70.

Реклама

"В момента, както казват от нашето министерство на отбраната, нямаме особен недостиг на оръжия, но определено няма да са ни излишни допълнителни запаси. Бихме искали да получим от Пхенян и техните реактивни системи. На първо място става въпрос за 107-мм "Тип-75", компактна и много подвижна система, която може да се премества и на ръка, и на второ място - севернокорейския аналог на чехословашките RM-70“, поясни Журавльов в интервю за NEWS.ru.

Той отбеляза, че севернокорейските боеприпаси се произвеждат на базата на съветските затова те са подходящи за руските оръдия и автомати. Благодарение на тях ще може да се увеличи плътността на огъня на фронта, каза той.

Още: Путин и Ким Чен Ун си обещаха да си помагат взаимно "в случай на агресия" (СНИМКИ)

"За скептиците, които се съмняват в бойния потенциал на военно-промишления комплекс на КНДР, бих искал да напомня, че те имат на въоръжение и балистични ракети "Хвасон" с ядрени бойни глави", напомни Журавльов.

Още: Изгониха Лавров и останалата делегация на Путин: Влезли в залата преди Ким Чен Ун (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес