Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Морските дронове на Украйна са нанесли щети за 500 млн. долара на руския Черноморски флот

10 май 2024, 11:13 часа
Реклама

За една година откакто се използва украинското изобретение Magura V5, морските дронове на украинския флот, Русия е претърпяла щети за 500 милиона долара. Това заяви представителят на Главното разузнавателно управление на Украйна Андрий Юсов в ефира на общоукраинския телемаратон.

По думите му Magura V5 е уникална разработка, която постоянно се усъвършенства, а способностите й да неутрализира военни кораби и жива сила на противника са повече от отлични. Успешните атаки срещу Черноморския флот на Русия са резултат от координираната работа на няколко подразделения на отбранителните сили на Украйна, посочи Юсов.

Още: Украйна показа своя нов морски дрон (ВИДЕО)

"Тайната на Magura V5 е в уменията на украинските производители, които създадоха средство за унищожаване на вражеския флот и личния състав, съчетани с майсторството на операторите и офицерите от специалното разузнаване." Особено добри резултати дава и специалната разузнавателна част "Група 13".

Още: Морска битка от първо лице: Последният бой на потопения руски военен кораб "Цезар Куников" (ВИДЕО)

При последната операция с използването на морските дронове е бил унищожен най-новият руски катер "Мангуст", който се произвежда едва о 2018 г., напомни Юсов.

Още: Украинският дрон, който е страшилище за руските военни кораби (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес