Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Молдова вдигна войските в пълна бойна готовност заради Украйна

06 май 2014, 16:13 часа • 18443 прочитания

Правителството на Молдова реши да приведе войските си в бойна готовност по границите заради нестабилността на ситуацията в съседна Украйна, съобщи mignews.com. В съвместно заявление на президента на страната, премиера и шефа на парламента се казва, че силите за безопасност ще вземат всички необходими мерки за запазване на обществения порядък.

Нападатели са превзели сградата на районния отдел на полицията в украинския град Горловка, Донецка област, предаде Униан. Началникът на отдела Сергей Чернишев е прострелян в крака. Въоръженото нападение е станало тази сутрин. Полицаите твърдят, че началникът им е бил нападнат, докато е отивал на работа. След като е бил прострелян в крака, той е бил заловен и отведен в сградата на полицията.

А заради провежданата антитерористична операция в Източна Украйна в Донецката област са преустановени занятията в училищата и детските градини, предаде Интерфакс, позовавайки се на пресслужбата на областната държавна администрация. Днес е взето решение за спирането на учебните занятия в 61 средни училища и 59 предучилищни институции в областта.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес