Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Медведев за Русия и ядреното оръжие: "Всяко търпение стига до своя край"

14 септември 2024, 17:00 часа • 3465 прочитания

Никой не се нуждае от ядрен конфликт, въпреки че има „формални предпоставки“ за него. Това заяви Дмитрий Медведев - бившият президент на Русия, а понастоящем зам.-ръководител на Съвета за сигурност, който неведнъж е заплашвал Запада с ядрено оръжие.

Още: Бивш съветник на Тръмп: Ако Путин използва ядрено оръжие в Украйна, подписва смъртната си присъда (ВИДЕО)

Сега той коментира новината, че Украйна може да получи разрешение от САЩ и Великобритания да използва западни ракети с голям обсег на действие, за да нанася удари по военни обекти на руска територия. Диктаторът Владимир Путин вече заяви, че подобен ход би поставил НАТО в положение на война с Русия: Путин: Разрешаването на далекобойни оръжия би означавало, че НАТО е във война с Русия.

Припомняме, че САЩ и Великобритания обмислят да позволят на Киев да ползва американски и британски далекобойни оръжия, след като Иран достави балистични ракети на Москва: Ще използва ли Украйна ракети с голям обсег?: Решението на Байдън и Стармър.

Снимка: Getty Images

Медведев: "Офанзивата в Курск е предпоставка за ядрено оръжие"

Според Медведев офанзивата на украинските въоръжени сили в района на Курск била формална предпоставка Русия да използва ядрено оръжие.

"В действителност никой не се нуждае от ядрен конфликт. Това е много лоша история с много труден изход. Ето защо решението за използване на ядрени оръжия (нестратегически или още повече - стратегически) досега не е взето. Въпреки че, честно казано, за това има формални предпоставки, разбираеми за цялата световна общност и съответстващи на нашата доктрина за ядрено възпиране. Същият този Курск например. Но Русия проявява търпение", написа бившият президент.

А накрая добави: "Всяко търпение стига до своя край".

Още: Близък до Кремъл експерт иска Путин да нанесе ядрен удар по държава от НАТО

Още: FT: Русия е подготвила флота си за ядрен удар по Европа - България също е мишена (КАРТА)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес