Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Медведев нарече срещата в Швейцария "паноптикум", намеси Кафка и Оруел

17 юни 2024, 22:40 часа
Реклама

"Швейцарският паноптикум завърши с пълен провал; (Новият) замък или Фермата на животните, които Кафка и Оруел дори не можеха да си представят", написа Дмитрий Медведев в социалната мрежа Х.

"Никой от участниците във „форума на мира” не успя да разбере какво е това. Всъщност това беше зле инсценирана пиеса за спасяване на бандеровския фюрер, който безвъзвратно беше загубил легитимността си. Например, да го разпознаят го, като просто отиде там", твърди Медведев и продължава с обидни квалификации към украинския президент. 

Още: Ивайло Мирчев: Президентът да свика заседание на КСНС заради заплахите на Медведев

"И тази безсмислена „формула за мир“ се свежда до три точки, уж приемливи за всички: в нея няма мир, а убитият таласъм, облечен в мръсна тениска в цвят каки, ​​още на срещата заяви, че ще се бие до последният украинец", коментира още той.

Още: Илиян Василев: Медведев призовава към тероризъм, правителството да реагира

По думите му на срещата е имало "само два интересни момента": "Единият беше отсъствието на сенилния стар дявол, главният организатор, който отдавна е изгубил връзката си с реалността и отново и отново замръзваше, гледайки небето с отстранено изражение на малоумник. Другият беше канадският тъпак, който зарадва всички с нацистки бандеровски поздрав. Като цяло алпийската „среща на върха на мира“ се оказа тъпа глупост, организирана с парите на нещастните данъкоплатци".

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес