Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мащабни военни учения из Европа: Тренировки на специалните части в Нидерландия, Белгия и Литва

14 ноември 2023, 10:06 часа • 2297 прочитания

Моторизираната бригада на белгийската армия провежда мащабни военни учения на територията на Белгия и Нидерландия до 24 ноември.

В ученията ще участват около 700 войници и 150 единици техника от белгийската бригада, както и френска рота от около 200 души. Ще бъдат използвани самолети F-16, хеликоптери и дронове.

Според RTV.be военните ще тренират отреагиране на различни инциденти, които ще бъдат стимулирани в провинциите Лимбург в Нидерландия и Антверпен в Белгия.

Още: Русия с нова тренировка за ядрен удар (ВИДЕО)

В понеделник, 13 ноември, пък бе съобщено, че литовските специални части, съвместно с германски колеги, са провели учения за реагиране на потенциални конвенционални и хибридни заплахи в литовската столица и околностите й, по-специално в топлоелектрическата централа във Вилнюс. По време на учението е извършена атака на важен инфраструктурен обект, където според сценария са базирани силите на противника. Екипи от силите за специални операции са щурмували съоръжението, прониквайки в него с хеликоптер и по земя. В изпълнението на задачите са участвали снайперисти, подразделение К9 и хеликоптери Airbus H145 на ВВС на Германия.

Още: Турция и Азербайджан започнаха съвместни учения край Армения (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес