Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майкъл Дъглас посети кибуц в Израел в знак на солидарност (ВИДЕО)

03 юни 2024, 16:00 часа • 1031 прочитания

Актьорът Майкъл Дъглас посети в неделя израелски кибуц, който пострада тежко при нападението на "Хамас" на 7 октомври, предизвикало войната на Израел срещу ислямската войнствена групировка "Хамас", предаде АП.

Дъглас се срещна с членове на кибуца Беери и посети опожарените къщи, разрушени при нападението на 7 октомври. Беери е сред най-тежко засегнатите общности, като около 100 души са убити, а 30 други са взети за заложници. Дъглас заяви, че се е срещнал със семействата на заложниците и е посетил мястото на музикалния фестивал, на който бяха убити над 300 души.

Още: Бела и Джиджи Хадид даряват 1 млн. долара за семейства в Палестина

Още за визитата

Актьорът се е срещнал и с президента на Израел Ицхак Херцог, който му е подарил медальон и жълта лента, прикрепяна с карфица - символи на солидарност с десетките заложници, които остават в плен на "Хамас". На такива медальони и ленти похитителите изписват имената на заложниците. "Това е много труден момент. Усеща се дълбокият шок от цялото това преживяване", каза Дъглас, като изрази надежда, че заложниците ще бъдат освободени скоро.

Актьорът порица пропалестинските протестиращи в американските университети, като заяви, че повечето от тях са били подложени на "промиване на мозъци". "Когато се опитате да разговаряте с много от тях, те нямат никакво образование. Няма знания", каза той.

Дъглас е последният от поредицата американски знаменитости и политици, които посетиха Израел и обиколиха южния район близо до границата с ивицата Газа от 7 октомври насам, съобщава БТА.

Още: Майкъл Дъглас без думи: Оказа се, че Скарлет Йохансон му е роднина, а дядо му - престъпник в Беларус (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес