Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майката на трите деца на Дуров: Telegram е съвместно придобито имущество

18 септември 2024, 16:51 часа • 892 прочитания

Ирина Болгар, която твърди, че е майка на трите деца на основателя на Telegram Павел Дуров, заяви, че ще потърси правата си върху приложението. Ето какво написа тя в профила си в Instagram: 

"Бракът ни не беше официално регистриран и съвместно придобитата собственост, включително основният актив - месинджърът Telegram - беше регистриран изключително на негово име. От правна гледна точка в някои страни нерегистрираните връзки се считат за официални бракове по отношение на имуществените права. В други страни има възможност за признаване на брака за официален. В трети страни може да се претендира за дял от съвместно придобито имущество в съответствие с гражданското законодателство." 

Тя обвинява Дуров в нарушаване на определени устни и писмени споразумения, според които той й е обещал да създаде доверителни фондове за техните деца и да предостави достъп до банковите си сметки.

Още: Майката на децата на Дуров води дело срещу него за побой над сина им (СНИМКИ)

По-рано Болгар заяви, че е осъдила Дуров и според решението на съда в Швейцария той е лишен от родителски права за трите им деца. Тя твърди, че Дуров е упражнил насилие над най-малкия им син и е спрял да плаща издръжката за децата им.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес