Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Литва дарява на Украйна мобилен град за 36 семейства

29 март 2023, 17:54 часа • 1379 прочитания

Правителството на Литва обяви, че ще предаде на Украйна мобилен град, предназначен за 36 семейства. Проекторешението е регистрирано в Министерството на икономиката на страната тази седмица.

Мобилните жилища на стойност 941,5 хил. евро ще бъдат доставени в град Бородянка, Киевска област - едно от най-пострадалите селища от руската окупация през пролетта на 2022 г. Жилищата са закупени чрез обществена поръчка от компанията "Arijus".

Бородянка е един от четирите обекта в Украйна, за чието възстановяване Литва обеща да дари средства. За 3,7 млн. евро е планиран ремонт на детска градина „Радост“ в град Ирпен, за 5 млн. евро – ремонт на едно от трите училища в Бородянка и за 2,3 млн. евро – реконструкция на моста през река Трубеж, свързващ Киевска и Сумска области.

ОЩЕ: Под контрол: Украинското разузнаване заедно с партньорите следят движението на руските ядрени оръжия 

Припомняме, на вчера, 28 март, Великобритания и Полша подписаха съвместно решение да изградят две нови села в Централна и Западна Украйна, които ще приютят 700 души, останали без дом заради отприщената от руския диктатор Владимир Путин война. За проекта Лондон ще отпусне 10 милиона британски лири.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес