Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Льо Пен: Мултикултурализмът се провали, робството се върна

22 януари 2019, 13:28 часа • 1774 прочитания

Лидерът на крайната десница във Франция Марин льо Пен разкритикува "провалилото се навсякъде в Европа подчинение на мултикултурализма" и призова за запазване на "наследството на Йерусалим, Рим и Константинопол", информира AFP.

"Ние сме европейци, защото споделяме наследството на Йерусалим и Рим, Атина и Константинопол. Това наследство определя кои сме и вписва нашите различни и постоянно еволюиращи култури в една цивилизация.

Не може да прахосваме това наследство в името на едно подчинение на мултикултурализма, което се е провалило навсякъде", обяви лидерът на крайнодясната партия "Национален сбор" на конференция, организирана от фондация "Спиноза" в Женева.

Според нея по целия свят мултикултурните общества са носител на най-голямо насилие, най-много престъпления и най-голямо разделение.

Тя посочи като пример ситуацията в Мексико и Бразилия, където броят на убийствата е като при гражданска война.

Льо Пен смята, че ЕС ще изпадне в хаос, ако не се укрепят външните граници.

Френският политик разкритикува също "върховенството на радикалния индивидуализъм, на икономиката и пазара, което стига до завръщането на робството и продажбата на хора, които са истинските названия на извършвания около Средиземно море трафик на хора".

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес