Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кървави сражения в Славянск и Краматорск, Киев разследва трагедията в Одеса

13 май 2014, 19:50 часа • 26510 прочитания
Реклама

Общо 60 станаха жертвите на територията на град Славянск и при село Октябърское, на 20 километра от Краматорск след сблъсъци между украинските специални части и проруските сепаратисти.

По думите на представителя на Първи батальон на Украинската национална гвардия Андрей Антонищак в първия случай украинските сили са избили над 50 сепаратисти, пише Агенция "Фокус".

„Когато нашият „Ягуар” (бел. ред. - името на специална част в украинската армия) попадна в засада, когато загинаха петима бойци , а 14 бяха ранени, въпреки, че срещу тях „работеха” снайпери, по тях стреляха с гранатомети, „Ягуар” ликвидираха 54 екстремисти. Никой не говори за това”, заяви Антонищак, като призова украинските медии да обръщат по-голямо внимание на успехите на силите за сигурност.

Същевременно в покрайнините на село Октябърское, на 20 км от Краматорск (Донецка област), колона на украинската армия е била нападната от засада. Терористите са атакували украинските десантници с гранатомети, съобщава агенция УНИАН, позовавайки се на украинското Министерство на отбраната.

Нападателите са били над 30 души. С първия изстрел от гранатомет терористите удрят един от двата БТР-а, след което започнало сражение. По време на сражението са загинали общо шестима украински войници, други осем са ранени.

Стана ясно и, че Върховната рада е създала временна следствена комисия, която ще разследва фактите около гибелта на граждани в Одеса, Мариупол, както и Донецка и Луганска области.Следствената комисия ще бъде ръководена от депутата Антон Киссе от Партията на регионите, а негов заместник е Вадим Мериков от „Батькивщина”.

Днес сепаратистите от Донецка и Луганска области обявиха, че ще работят за обединяването им и създаването на нова териториална единица.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес