Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Къде са ни новите Су-34? Украинските дронове ни съсипват: Руски вой и оплаквания

19 юни 2024, 14:07 часа

Някои от по-известните руски военни блогъри отправиха поредна порция критики и изразиха нови опасения по темата с войната във и от въздуха в Украйна.

Реклама

Къде са новите руски Су-34?

Известният руски военен телеграм канал Fighterbomber, който е свързван с руските ВВС (счита се, че го поддържа пенсиониран руски военен пилот, който заради войната в Украйна пак е ангажиран да работи), се оплаква как от началото на годината военновъздушните сили на Руската федерация получили само два нови изтребителя-бомбардировачи Су-34. С тези самолети руснаците извършват бомбардировки с авиационни бомби – едно от най-големите им предимства във войната: Иновацията, която позволи на Русия да наложи въздушно превъзходство в Украйна (ВИДЕО)

Как така, след като от 5 май насам имаме поне 2 потвърдени загуби на Су-34 в бой, пита каналът и добавя, че негови абонати му казали, че не били само 2 доставените нови самолети, имало още 2 тази година. Нови или ремонтирани, дори да са 4, пак е много малко – оплакванията не спират: Украйна заземи поне 2 руски Су-34, Русия порази система М270 (СНИМКИ и ВИДЕО)

Украинските дронове

Руският ултранационалист Иля Мерш, чийто псевдоним е Герман Куликовски, изразява опасения, че украинските FPV дронове стават все по-сериозен проблем за руснаците. Защото – действат успешно срещу руските разузнавателни дронове, а в бъдеще ще почнат да атакуват и руската военна авиация, предимно хеликоптери. "Хохлите (бел. ред. - обидно име за украинците, което руснаците ползват) са пионери в това отношение в световен мащаб. Трябва да създадем същото в най-кратки срокове", пише Мерш.

На този фон в Телеграм се разпространява и видео, в което явно доста сериозно ранен човек твърди на руски език, че бил част от биещите се при Клещеевка руски войници. Селото се намира на 7 километра югозападно от Бахмут и е една от важните отправни точки за южния фланг на Часов Яр. Войникът говори колко много FPV дронове имали украинците (нарича ги немци явно предвид руската пропаганда за борба с нацизма в Украйна) и се оплаква колко много ги намразил, защото го бомбардирали с дронове, без да се замисля какво всъщност прави той на суверенна украинска земя, призната от Русия с Меморандума от Будапеща още през 1994 година: Денят на предателството: Украйна се лиши от най-силното си оръжие срещу Путин – ядреното

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес