Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на спекулациите: Кейт Мидълтън се завърна към публичните си задължения (ВИДЕО)

26 август 2024, 10:01 часа • 977 прочитания

Кейт Мидълтън - принцесата на Уелс, се завърна триумфално към публичните си кралски задължения на фона на профилактичното си лечение на рак. 42-годишната Кейт, която обяви битката си с болестта през март след месеци на спекулации за нейното местонахождение и благосъстояние, до голяма степен остана встрани от светлината на прожекторите след съобщението, но на 25 август тя се присъедини към кралското семейство, за да отпразнува официалния рожден ден на крал Чарлз III.

Тя беше снимана лъчезарна, докато помахваше на феновете заедно с трите си деца – принц Джордж, 11, принцеса Шарлот, 9, и 6-годишният принц Луи – които бяха приветствани от хората в The Mall, Лондон, след като напуснаха Бъкингамския дворец в шествие с карета за церемония за поднасяне на цветя.

Още: Стрелецът на Тръмп е събирал информация и за Кейт Мидълтън

Неясноти до последния момент

Имаше съмнения, че Кейт Мидълтън ще се появи на церемонията, тъй като миналата седмица пропусна репетицията за тържеството. Потвърждение, че тя ще присъства, беше дадено едва в 18 ч. на 24 август, съобщават британските медии.

Снимка: Getty Images

Катрин беше заобиколена от други членове на кралското семейство на 25 август, включително от съпруга ѝ принц Уилям, както и принцеса Ан, полковник от "Блус енд Роялс", и принц Едуард, полковник от "Шотландска гвардия". Тя не се присъедини към старшите членове на семейството на подиума, а наблюдава спектакъла с децата си от бившия кабинет на херцога на Уелингтън.

"През последните няколко месеца бях поразена от всички мили послания за подкрепа и насърчение. Това наистина е от огромно значение за мен и Уилям и ни помогна да преодолеем някои от най-трудните моменти. Имам значителен напредък, но както всеки, който преминава през химиотерапия, знае, има добри и лоши дни. В тези лоши дни се чувствате слаби, уморени и трябва да се отдадете на почивка на тялото си. Но в добрите дни, когато се чувстваш по-силен, искаш да се възползваш максимално от това, че се чувстваш добре", заяви преди време Кейт, цитирана от БГНЕС.

Още: Генът не прощава! Вижте как децата на Уилям и Кейт танцуват точно като родителите си (ВИДЕО)

Парад за рождения ден

Снимка: Getty Images

Крал Чарлз също страда от неразкрита форма на рак, която беше открита след като му бе направена рутинна операция за отстраняване на уголемена простата. Чарлз се вози на карета с кралица Камила. Той инспектира офицерите и гвардейците на Парада на конната гвардия в Уайтхол от карета, вместо на кон.

Военното събитие, известно още като Парад за рождения ден, е подарък от Домакинската дивизия, която Чарлз посещава за първи път през 1951 г., когато е на тригодишната възраст.

Още: Кейт Мидълтън е получила усложнения от химиотерапията

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес