Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Киев призова съюзниците си да помогнат за свалянето на руски ракети и дронове

11 септември 2024, 22:06 часа • 1225 прочитания

Външният министър на Украйна Андрий Сибиха призова съюзниците на Киев по западните му граници да свалят прелитащите над тези райони руски безпилотни самолети и ракети, предаде АФП.

„Вече има многобройни случаи на нарушаване на въздушното пространство на съседните страни и на страните от НАТО от руски самолети“, заяви Сибиха. "Съюзниците трябва да „проучат възможността за сваляне на ракети над територията на Украйна“, добави той.

В същото време тревога за въздушно нападение огласи улиците на Киев в продължение на повече от 30 минути. Това се случи на фона на посещението в украинската столица на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън и министъра на външните работи на Великобритания Дейвид Лами, както и на други западни официални представители. Среща "със скъпия приятел Зеленски": Лидерите на Латвия, Литва, Чехия и Молдова пристигнаха в Киев

Украинските военновъздушни сили съобщиха в канала си в "Телеграм" за заплаха от нападение с балистична ракета. В съобщението бе посочено, че тя се движи по посока Полтавска област и идва откъм северната Сумска област. 

По-късно официални представители на администрацията в Сумска област съобщиха в "Телеграм", че ракетата е била свалена и че по предварителна информация няма нанесени щети на инфраструктурата и цивилното население.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес