Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво правят плесенясалите мозъци в Кремъл?: Руски пропагандисти за катастрофалната логистика на фронта

29 юли 2024, 14:01 часа • 2273 прочитания

Снабдяването на руските военни на фронта става все по-катастрофално с всеки изминал ден. 

"По време на Великата отечествена война войниците са се хранели с топла храна два пъти на ден в окопите. Един съвременен войник не може и да мечтае за подобни привилегии. В складовете има хранителни продукти, но е просто невъзможно да се достави топла храна на първа линия." Това пише руският пропагандатор Александър Харченко в телеграм канала си "Свидетели Байрактара".

Харченко казва, че ако през миналата година бронираните машини с провизии за войниците са се разтоварвали на километър от фронтовата линия (примерно при Работино), то сега, заради неспирните удари с дронове, те трябва да бъдат разтоварвани на разстояние от 8-10 километра. А след това провизиите се доставят на предната линия с мотоциклети или даже на ръка. В най-горещите зони на фронта пък само дронове могат да доставят провизии, но руснаците нямат тежкотоварни дронове и са принудени да хвърлят товарите от дронове тип "Мавик", които имат много малка товароносимост и "е нереално да пренесат нещо повече от бутилка вода".

Още: Русия се хвали с дронове "Мълния" и "Гербер", включително с изкуствен интелект (ВИДЕО)

Пропагандистът казва, че войниците сега все още ги спасява "зеленинката" т.е те могат да утолят глада си с нещо из гъсталаците, то с настъпването на есента и зимата проблемът ще се влоши.

Харченко се оплаква и, че наземните дронове, които се разработват, са едва в начален стадий и освен това обикновено имат живот само няколко дни. "Няма вълшебни пръчици. Упоритата работа трябва да започне сега", призовава той.

Какво може да се очаква от плесенясалите мозъци в Москва?

Още по-остри в критиката си срещу руското командване са пропагандистите от канала "ВДВ за Честность и Справедливость". Споделяйки поста на Харченко, те пишат "Най-накрая не сме единствените, които започнаха да пишат истината за ежедневието на фронта".

Още: Русия залага на друга стратегия в Украйна, не на война на изтощение: Украински експерт

След което задават въпроса къде са прословутите руски разработки на дронове или те могат да се видят "само по изложенията".

"Какво правят главните чичковци в Москва???

Макар че московските чичковци можем да ги разберем - техните стари плесенясали мозъци не могат да приемат съвременния свят, новите технологии и модерната война на XXI век", роптаят пропагандистите.

И завършват с горчивина "Ето така, братлета, ни се налага да воюваме", добавяйки, че въобще не искат и да отварят дума за другия огромен проблем - че военните са принудени за своя сметка да си купуват екипировка, снаряжение, дори коли и какво ли още не.

Още: ФСБ арестува още един зам.-министър на Русия: Снабдявал войската с лоши продукти

Буча дойде и в Русия: Руски военни със символа Z стреляха по цивилни в Курск

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес